Μετακομίζει η Μόνα Λίζα;

To πιο διάσημο πορτρέτο του κόσμου προβληματίζει το Λούβρο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το πιο διάσημο πορτρέτο του κόσμου, ενδεχομένως να αποκτήσει δική του αίθουσα στο Λούβρο, σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου.

Μια τέτοια κίνηση θα προσέφερε στους επισκέπτες μια καλύτερη εμπειρία, δήλωσε η Laurence des Cars στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό France Inter.

«Είναι πάντα απογοητευτικό όταν δεν δίνεις στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή υποδοχή, και αυτή είναι η περίπτωση της Μόνα Λίζα» είπε και υπογράμμισε ότι: «Μια καλύτερη λύση μου φαίνεται απαραίτητη» προσθέτοντας ότι το Λούβρο βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού για πιθανές λύσεις.

Το Λούβρο, το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο, υποδέχθηκε σχεδόν 9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023. Σύμφωνα με τη Guardian, η Des Cars δήλωσε ότι το 80% από αυτούς - 20.000 άνθρωποι την ημέρα - αψήφησαν το πλήθος για να ρίξουν μια ματιά στο αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα, βγάζοντας συχνά selfies μπροστά στον πίνακα.

Η Μόνα Λίζα βρίσκεται στην Salle des États (Κρατική Αίθουσα) του Λούβρου, τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου, μέσα σε μια προστατευτική γυάλινη θήκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!