Τζεφ Μπρίτζες: Τιμήθηκε για το συνολικό έργο του στον κινηματογράφο με το βραβείο Τσάπλιν

Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί οι Μάρτιν Σκορσέζε, Μίρεν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τομ Χανκς και Άλφρεντ Χίτσκοκ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Τζεφ Μπρίτζες και η σύζυγός του Σούζαν Γκέστον παρευρέθηκαν στο 49ο γκαλά για το βραβείο Τσάπλιν στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, όπου o ηθοποιός τιμήθηκε για την εμβληματική του καριέρα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό: «Το σύνολο του έργου του, η αφοσίωσή του στην τέχνη του και τα επιτεύγματα της καριέρας του κατά τη διάρκεια της ζωής του αποδεικνύουν σημαντική συμβολή στην τέχνη του κινηματογράφου».

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν η Σάρον Στόουν, η Σίνθια Ερίβο, η Ρόζι Περέζ και ο Κρις Πάιν προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον κινηματογραφικό αστέρα.

Πέρυσι, το βραβείο Τσάπλιν απονεμήθηκε στη Βαϊόλα Ντέιβις, ενώ στο παρελθόν έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων οι Μάρτιν Σκορσέζε, Κέιτ Μπλάνσετ, Σπάικ Λι, Χέλεν Μίρεν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τομ Χανκς και Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Ο Μπρίτζες και η σύζυγός του γνωρίστηκαν το 1975, ενώ εκείνος γύριζε την ταινία «Rancho Deluxe» και παντρεύτηκαν μόλις δύο χρόνια αργότερα.

Στις 19 Οκτωβρίου 2020, ο Μπρίτζες ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με λέμφωμα και είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μπρίτζες αποκάλυψε ότι ο καρκίνος του είχε υποχωρήσει. Ωστόσο, ο ηθοποιός είχε δώσει μάχη με τη νόσο του COVID-19 κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, την οποία καταπολέμησε για σχεδόν πέντε εβδομάδες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!