77ο Φεστιβάλ Καννών: Επίτιμη καλεσμένη στην τελετή έναρξης η Μέριλ Στριπ

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η Μέριλ Στριπ (Meryl Streep) θα είναι η επίτιμη καλεσμένη στην τελετή έναρξης του 77ου Φεστιβάλ των Καννών που θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή του Grand Théâtre Lumière την Τρίτη 14 Μαΐου. Διάσημη φιγούρα του αμερικανικού κινηματογράφου, η Αμερικανίδα ηθοποιός θα ξεκινήσει την επερχόμενη έκδοση που θα κλείσει το Σάββατο 25 Μαΐου με τη λίστα των βραβείων που θα δώσει η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Μετά τις Ζαν Μορό (Jeanne Moreau), Μάρκο Μπελόκιο (Marco Bellocchio), Κατρίν Ντενέβ (Catherine Deneuve), Ζαν-Πιερ Λεό (Jean-Pierre Léaud), Τζέιν Φόντα (Jane Fonda), Ανιές Βαρντά (Agnès Varda), Φόρεστ Γουίτακερ (Forest Whitaker) και Τζόντι Φόστερ (Jodie Foster), η Μέριλ Στριπ θα λάβει τον Τιμητικό Φοίνικα του Φεστιβάλ. Τριάντα πέντε χρόνια αφότου κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για το “Evil Angels“, τη μοναδική της εμφάνιση στις Κάννες μέχρι σήμερα, η Μέριλ Στριπ θα κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο Croisette.

«Με απεριόριστη τιμή λαμβάνω τα νέα αυτού του κύρους βραβείου. Το να κερδίσεις ένα βραβείο στις Κάννες, για τη διεθνή κοινότητα καλλιτεχνών, αντιπροσώπευε ανέκαθεν το υψηλότερο επίτευγμα στην τέχνη του κινηματογράφου. Το να στέκεσαι στη σκιά εκείνων που έχουν προηγουμένως τιμηθεί προκαλεί ταπεινότητα, ενώ είναι εξίσου κάτι το συναρπαστικό. Ανυπομονώ να έρθω στη Γαλλία και να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά τον Μάιο!» δήλωσε η Μέριλ Στριπ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!