Πέθανε ο Colin Burgess, ο πρώτος ντράμερ των AC/DC

Σε ηλικία 77 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/12/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ο πρώτος ντράμερ του συγκροτήματος AC/DC, Colin Burgess.

Σε δήλωσή του το συγκρότημα AC/DC αναφέρει: «Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του Colin Burgess. Ήταν ο πρώτος μας ντράμερ και ένας πολύ σεβαστός μουσικός. Ευτυχισμένες αναμνήσεις, ροκ εν ειρήνη Colin».

Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο τραγουδιστής Dave Evans, ο μπασίστας Larry Van Kriedt, ο ντράμερ Colin, ο lead κιθαρίστας Angus Young και ο κιθαρίστας Malcolm Young.

Ο Burgess ήταν μέρος της αρχικής σύνθεσης των AC/DC που σχηματίστηκαν το 1973 και περιλάμβανε τους κιθαρίστες Malcolm και Angus Young, τον μπασίστα/σαξοφωνίστα Larry Van Kriedt και τον τραγουδιστή Dave Evans. 


Πριν από την ένταξή του στους AC/DC, ο Burgess ήταν μέλος του αυστραλιανού ροκ συγκροτήματος The Masters Apprentices από το 1968 έως το 1972, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες στη χώρα εκείνη την περίοδο. Το γκρουπ ξαναδημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τον Burgess στα ντραμς.

Ο Burgess σχημάτισε επίσης το συγκρότημα His Majesty με την τραγουδίστρια Yukiko Davis και τον κιθαρίστα Spike Williams τη δεκαετία του '80. Και το 1993, έπαιξε ντραμς σε μια διασκευή του «Highway to Hell» των AC/DC.

Σύμφωνα με το Billboard, ο Burgess απομακρύνθηκε από το συγκρότημα λόγω υποτιθέμενης εμφάνισης στη σκηνή το 1974 υπό την επήρεια αλκοόλ. Η αποπομπή του ήρθε μόλις τέσσερις μήνες μετά την ένταξη του – και δύο χρόνια πριν το συγκρότημα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του, High Voltage, στο παγκόσμιο μουσικό κοινό.

Ο Burgess, ωστόσο, έπαιξε ντραμς στο ντεμπούτο single του συγκροτήματος «Can I Sit Next to You, Girl», όπως αναφέρει το Billboard. (Το κομμάτι ηχογραφήθηκε εκ νέου για το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος T.N.T. χωρίς τον Burgess).

Μετά την απομάκρυνση του, ο αείμνηστος ντράμερ αντικαταστάθηκε από τον Phil Rudd, αλλά επανασυνδέθηκε με το συγκρότημα για να παίξει σε μια σειρά συναυλιών το 1975, αφού ο Rudd υπέστη τραυματισμό στο χέρι, σύμφωνα με το Billboard.

Προτού συνεργαστεί με τους ροκάδες του «Thunderstruck», ο Burgess έπαιζε ντραμς για ένα άλλο αυστραλιανό συγκρότημα, τους The Masters Apprentices, που σημείωσαν αρκετές επιτυχίες στη δεκαετία του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.



Μετά το πέρασμα του από τους AC/DC, ο Burgess έπαιξε ντραμς σε αρκετά συγκροτήματα, μεταξύ των οποίων οι His Majesty, Good Time Charlie και Dead Singer Band, όπως σημειώνει το Billboard.

Αν και δεν είναι ένα από τα μέλη των AC/DC στο Rock and Roll Hall of Fame (Rudd, Angus, Bon Scott, Brian Johnson και Cliff Williams), ο Burgess συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της Australian Recording Industry Association για τη συνεισφορά του στους The Masters Apprentices, κατά το Billboard.

Τον Φεβρουάριο του 1980, ο Burgess ήταν στο The Music Factory στο Λονδίνο και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησε με τον Bon Scott τη νύχτα που πέθανε ο τραγουδιστής των AC/DC.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!