Πέθανε ο Graeme Edge των Moody Blues

Το μοναδικό μέλος της θρυλικής μπάντας που συμμετείχε σε όλη τη δισκογραφία της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/11/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ντραμίστας Graeme Edge συνιδρυτής των Moody Blues άφησε την τελευταία του στις 11 Νοεμβρίου 2021 σε ηλικία ηλικία 80 ετών.

Σε ανακοίνωσή του ο frontman του συγκροτήματος Justin Hayward αναφέρει:

«Είναι μια ιδιαίτερα λυπηρή ημέρα. Ο ήχος του Graeme και η προσωπικότήτά του είναι παρόντα σε οτιδήποτε δημιουργήσαμε μαζί και είμαστε ευγνώμονες που θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον. Όταν μου είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση (2018), ήξερα μέσα μου πολύ καλά πως δεν θα μπορούσαν να υφίστανται οι Moody Blues χωρίς αυτόν. Και αυτό συνέβη. Είναι αληθές πως μας κράτησε ενωμένους κατά την πάροδο των ετών».

Εκείνη τη χρονιά οι Moody Blues εντάχθηκαν το στο Rock And Roll Hall Of Fame.


Ο Εdge δημιούργησε τους Moody Blues το 1964 μαζί με τους Denny Laine (κιθάρα), Clint Warwick (μπάσο), Mike Pinder (πλήκτρα) και του φλαουτίστα Ray Thomas που απεβίωσε το 2017.

Ο ντράμερ, αλλά και ποιητής και στιχουργός, παρέμεινε στην μπάντα έως το τέλος, αποτελώντας το μοναδικό ιδρυτικό μέλος που συμμετείχε σε όλες τις κυκλοφορίες της.

Όταν οι Moody Blues έπαψαν προσωρινά τις δραστηριότητές τους το 1974 ίδρυσε το προσωπικό σχήμα The Graeme Edge Band κυκλοφορώντας δύο άλμπουμ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!