Ρωσία: Τη θέση των McDonald’s παίρνει ο «Θείος Βάνιας»

Η απάντηση του Πούτιν στην αποχώρηση της αμερικάνικης εταιρείας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/03/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρωσία 100%, αυτό είναι το σύνθημα του Πούτιν μετά τις δυτικές κυρώσεις.

850 καταστήματα McDonald’s έκλεισαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες, μετά το «αντίγραφο» του Instagram με την ονομασία Rossgram, ετοιμάζουν και σε αυτόν τον τομέα την απάντησή τους με το «Θείο Βάνια» ή αν προτιμάτε στα ρωσικά Дядя Ваня.

Θα τα δημιουργήσει κατασκευαστής κονσερβοποιημένων τροφίμων (λαχανικών) ο οποίος εκδίδει το εμπορικό σήμα του «Θείου Βάνια», το οποίο έχει κοινά στοιχεία με το εμπορικό σήμα McDonald's.

Η εταιρεία Russkoye Pole Logistic, μέλος του ομίλου Ruspole Brands που παράγει τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, υπέβαλε αίτηση στη Rospatent για την καταχώρηση του εμπορικού σήματος του «Θείου Βάνια», η οποία περιλαμβάνει την εικόνα του γράμματος «Β», αντί «Μ» των McDonald's.

Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί η αναγκαιότητα μιας εγχώριας αλυσίδας στη θέση των McDonald's, η οποία θα χρησιμοποιεί ρωσικές πρώτες ύλες.

Κάπως έτσι, ο «Θείος Βάνιας», το περίφημο θεατρικό έργο του Αντόν Τσέχωφ, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1899, σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Στανισλάφσκι, με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Στανισλάφσκι, τη σύζυγό του Λιλίνα και την Όλγα Κνίπερ, σύζυγο του Τσέχωφ, γίνεται και… ταχυφαγείο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!