Στην πρόβα των Τακίμ με την Ελένη Βιτάλη, τον Ζαχαρία Καρούνη και τη Σοφία Παπάζογλου

Για την παράσταση με τίτλο «Τζιβαέρι μ’ »
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το μουσικό συγκρότημα ΤΑΚΙΜ θα παρουσιάσει μιά μουσική παράσταση με γενικό τίτλο ΄΄Τζιβαέρι μ’ ΄΄στις 6 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ στη θάλασσα, στον συναυλιακό χώρο των λιπασμάτων Δραπετσώνας. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τα εκατό χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Οι Μικρασιάτες που κατάφεραν να έρθουν στην Ελλαδα, έφεραν μαζί τους όχι μόνο τις μνήμες τους, αλλά και έναν ολόκληρο πολιτισμό: ήθη κι έθιμα, γεύσεις, μουσικές και τραγουδια.

΄΄Τζιβαέρι μου, δηλαδή «θησαυρέ μου» μας λένε οι ΤΑΚΙΜ. Μάστορες της παράδοσης και κορυφαίοι δεξιοτέχνες οι ΤΑΚΙΜ, εκφράζουν απόλυτα το πολυπολιτισμικό πνεύμα του Παρισιού της Ανατολής -όπως αποκαλούνταν η Σμύρνη στα χρόνια της ακμής της. Σμυρναίικα αλλά και πιο «ευρωπαϊκά», μελωδίες του κεφιού και του μισεμού, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερα τραγούδια. Μαζί τους τρείς φωνές που η κάθε μία έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Η μοναδική Ελένη Βιτάλη, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Σοφία Παπάζογλου. Τρείς τραγουδιστές που η παράδοση κυλάει ζωντανή στο αίμα τους.
1655739141347blob copy
Βρεθήκαμε στην πρόβα τους και είχαμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ακουσουμε το μαγικό παίξιμο των ΤΑΚΙΜ και τις μοναδικές ερμηνείες των τραγουδιστών: η Ελένη Βιτάλη τραγούδησε ,μεταξύ άλλων, τη ΄΄Δημητρούλα΄΄ , το Ελενάκι΄΄, το ΄΄Ξενάκι΄΄, ενώ η Σοφία Παπάζογλου και ο Ζαχαρίας Καρούνης τραγούδησαν το ΄΄Αερόπλανο θα πάρω΄΄, τον ΄΄Μπαρμπαγιαννακάκη΄΄, το ΄΄Μήλο μου και μανταρίνι’’. Ολοι μαζί τραγούδησαν το ΄΄Τζιβαέρι΄΄, και αερκετά άλλα παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγουδια.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, και από τους συντελεστές αλλά και από τη επιλογή των τραγουδιών, οι δύο βραδιές στην Μικρή Επίδαυρο (Με τίτλο «Περιπλανόμενο» με τον  Κώστα Τριανταφυλλίδη) αλλά και στο Φεστιβάλ της θάλασσας στη Δραπετσώνα, προβλέπονται συγκλονιστικές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!