Τα «Αινίγματα» των Γ. Καζαντζή & Κ. Φασουλά με τον Παντελή Θαλασσινό στη Θεσσαλονίκη

Ολόκληρη η παρουσίαση του νέου δίσκου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Ogdoo Music Group
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την περασμένη Τρίτη 15 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ο νέος δίσκος του Παντελή Θαλασσινού με τίτλο «Αινίγματα», που υπογράφουν μουσικά ο Γιώργος Καζαντζής, στιχουργικά ο Κώστας Φασουλάς και κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group. Στον δίσκο συμμετέχει σε ένα τραγούδι – ντουέτο με τον Παντελή Θαλασσινό ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Παίζουν οι μουσικοί: Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), Δημήτρης Γουμπερίτσης (κοντραμπάσο), Θάνος Καζαντζής (τύμπανα, κρουστά), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες), Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολιά Ι, ΙΙ, βιόλα), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Δημήτρης Μυστακίδης (λαούτο), Τάσος Δίσκος (γκάιντες), Κώστας Ματσίγκος (μαντολίνο) και ο Γιώργος Καζαντζής (πιάνο, πλήκτρα, επεξεργασία Vienna Synchron Strings). Δεύτερες φωνές έκαναν η Ναντίνα Κυριαζή και ο Γιώργος Καζαντζής. Η ενορχήστρωση και η επιμέλεια παραγωγής έγιναν από τον Γιώργο Καζαντζή, οι ηχογραφήσεις από τον Χρήστο Μέγα και τον Γιώργο Καζαντζή στο Studio Polytropon, η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι της Μαρίας Κοσσυφίδου και ο σχεδιασμός της έκδοσης της Ελένας Μονογιούδη.
THALASSINOS AINIGMATA 3000x3000 FINAL
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Café bar «Σάρωθρον» στα Λαδάδικα, ξεκίνησε με ένα μικρό χαιρετισμό από τον γράφοντα, εκ μέρους του Ogdoo Music Group, στη συνέχεια ο Θωμάς Κοροβίνης έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της διαδρομής, του μουσικού ύφους και της προσωπικότητας των συντελεστών του δίσκου, ενώ ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας, αναφέρθηκε, κυρίως, στη σημερινή κατάσταση της δισκογραφίας, κάνοντας μια σύγκριση με τις χρυσές εποχές που πέρασαν, μάλλον, ανεπιστρεπτί.

Τη «σκυτάλη» παρέλαβαν ο Γιώργος Καζαντζής, ο Κώστας Φασουλάς και ο Παντελής Θαλασσινός που μίλησαν για τα «Αινίγματά» τους, για να ακολουθήσει η ζωντανή παρουσίαση των οκτώ καινούργιων τραγουδιών, καθώς και παλαιότερων επιτυχιών του Γιώργου Καζαντζή και του Παντελή Θαλασσινό, με τον Ηρακλή Βαβάτσικα στο ακορντεόν, τον Κώστα Ματσίγκο και τον Παντελή Θαλασσινό στις κιθάρες και τον Γιώργο Καζαντζή στο πιάνο.

Εκτός προγράμματος, στο τέλος της εκδήλωσης η Βούλα Σαββίδη μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό τραγούδησαν το περίφημο χασάπικο «Για χάρη σου», του Θαλασσινού και του Παρασκευά Καρασούλου, που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από την ίδια τριάντα χρόνια πριν. Εκτός από τη Βούλα Σαββίδη, στην εκδήλωση διακρίναμε τους τραγουδιστές Γιώργο Μπαγιώκη, Κώστα Πρατσινάκη, Xρήστο Μαστέλο, Δημήτρη Νικολούδη, Μαρία Φραγκούλη, Κώστα Καρμπά και τον δημοσιογράφο Γιάννη Τσολακίδη (αν μας διαφεύγει κάποιος, ζητούμε την κατανόησή του).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση.
Video: Θανάσης Γιώγλου


Ο δίσκος «Αινίγματα» κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
https://orcd.co/ainigmata

Αποκτήστε το CD «Αινίγματα» εδώ.

Ακούστε ολόκληρο τον δίσκο στο Youtube.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!