Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/08/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Πέτρος Γεράσιμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σήμερα, Δευτέρα (7/8), υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, οι περιοχές που εμφανίζονται στον χάρτη με την 3η κατηγορία κινδύνου είναι η Αττική, τα Κύθηρα, η Βοιωτία, η Αργολίδα, η Κορινθία, η Μεσσηνία, η Φωκίδα, η Αχαΐα, η Λακωνία, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για την αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς σε 11 περιοχές σήμερα, Δευτέρα (7/8).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αυτών των περιοχών, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!