«Νύχτα Στάσου»: Με είδωλα και σουξέ της… νύχτας

(VIDEO & PHOTO) Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ1
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/11/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Δύσκολοι έρωτες, πονεμένα σουξέ»

Νύχτα Στάσου… Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται την Κατερίνα Στανίση που μοιράζεται μαζί τους ιστορίες από τις εμφανίσεις της και ερμηνεύει αειθαλείς επιτυχίες της όπως τα «Μυστικέ μου έρωτα» του Τάκη Μουσαφίρη και «Σ’ έχω κάνει Θεό» του Πάνου Καπίρη.

Ο Γιάννης Βασιλείου προτείνει βόλτα με το «Καμπριολέ» του διανύοντας μια διαδρομή από το, επίσης δικό του τραγούδι, «Σαν να μην έφυγες ποτέ» μέχρι το πρόσφατο «Τικ Τοκ» του Στέλιου Χρόνη.

Ο Δημήτρης Σταρόβας αφιερώνει με χιούμορ στην παρέα τον «Παράνομο Δεσμό» της Κατερίνας Κόρου ενώ τραγουδά με τον δικό του τρόπο το «Μην μου μιλάς με χείλη που καίνε» του Τάκη Σούκα.
nixta_stasou_ep6_diskoloi_erotes_ponemena_soukse_1021x576.jpg
Εικόνες από την νυχτερινή διασκέδαση στα μαγαζιά της περιφέρειας την περίοδο 1980-1990 ζωντανεύει ο ηθοποιός-τραγουδιστής Θάνος Αλεξανδρής, συγγραφέας του βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει» που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, έγινε θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή και πρόσφατα τηλεοπτικό σήριαλ.

Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Καραλής διηγείται την ιστορία της μεγάλης επιτυχίας του «Με τελείωσες» και μιλά για την παραγωγή τραγουδιών την εποχή των σουξέ.

Η Αγνή Καλουμένου τραγουδά «Θα πάρω φόρα» και ο πρωταγωνιστής Γιώργος Αρμένης θυμάται την σκηνή της βραβευμένης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος» όπου βροντοφωνάζει το περιβόητο «Ρίχτο Ηλία, ρίχτο» χορεύοντας ζεϊμπέκικο συνοδεία του τραγουδιού, καθώς μία μπουλντόζα κατεδαφίζει το νυχτερινό μαγαζί «Βιετνάμ».

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, παραθέτει στοιχεία και μοιράζεται πληροφορίες για τα τραγούδια της βραδιάς.

Στην παρέα της εκπομπής Νύχτα Στάσου, οι ηθοποιοί Γιώργος Αρμένης, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Εγγλέζος, ο ηθοποιός-τραγουδιστής και συγγραφέας Θάνος Αλεξανδρής, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Καραλής και ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστα Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση Παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός Παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!