«Νύχτα Στάσου»: Τι θα δούμε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου

(VIDEO & PHOTO) Στις 10 το βράδυ από την ΕΡΤ1
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το τρίτο επεισόδιο της μουσικής εκπομπής «Νύχτα Στάσου» φιλοξενεί τον Κώστα Μακεδόνα και τα αγαπημένα του τραγούδια.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον δημοφιλή τραγουδιστή και καρδιακούς του φίλους.

Ο Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει επιτυχίες του, όπως «Μόνο μια φορά», «Κάτσε καλά», «Αντικριστά» και «Τα μαργαριτάρια», με αφετηρία το άλμπουμ «Δεν έχω ιδέα» των Σταμάτη Κραουνάκη-Λίνας Νικολακοπούλου (1989) και προορισμό τον υπό έκδοση δίσκο του «Ο Γκρεμιστής» (2023), σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και ποίηση Κωστή Παλαμά, Ναπολέοντος Λαπαθιώτη και Μάνου Ελευθερίου.
_1021x576.jpg
Η Λίνα Νικολακοπούλου φωτίζει πτυχές της συνεργασίας τους από τα πρώτα βήματα του Κώστα Μακεδόνα στη δισκογραφία. Συζητούν επίσης για το «Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί, καθώς ο τραγουδιστής μαζί με τους ηθοποιούς της συντροφιάς πρωταγωνιστούν στην αναβίωση της θρυλικής παράστασης, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιώργου Βάλαρη.

Ο Κώστας Μακεδόνας μοιράζεται με την Δανάη Λουκάκη και την Ευαγγελία Μουμούρη ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του «Έκτου Πατώματος», την «Κρουαζιέρα του διαδρόμου» (Κουπαστή) σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης μιλά για έναν «προικισμένο ερμηνευτή, με πρωτόφαντη συνέπεια» και έναν «ωραίο άνθρωπο».

Ο Κώστας Μακεδόνας επιλέγει και τραγουδά με την Γιάννα Βασιλείου, και το γνωστό δίδυμο των νεαρών Γιαγκίνηδων, δηλαδή τον Σπύρο Ζήση και τον Παναγιώτη Σικλαφίδη, πασίγνωστα και διαχρονικά τραγούδια, ρεμπέτικα και λαϊκά.

Στην παρέα της εκπομπής, η Ευαγγελία Μουμούρη και η Δανάη Λουκάκη από την επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ1 «Ηλέκτρα», η ηθοποιός και σκηνοθέτις Υρώ Μανέ, ο ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόλγου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιατζόγλου παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Δυο στις 10» και η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Γιώτα Τσιμπρικίδου.

Σύμβουλος Εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστα Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση Παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός Παραγωγός: Φάνης Συναδινός

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!