8 νέα άλμπουμ Jazz, Detroit house, cosmic reggae, synth punk για το καλοκαίρι

Ποιες νέες κυκλοφορίες, αλλά και επανεκδόσεις να πάρω μαζί μου στις διακοπές;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο βασανιστικό αυτό ερώτημα έρχεται να απαντήσει ο παρακάτω κατάλογος με 8 προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων. Αλλά για να μην είμαστε άδικοι, αφού όλοι δεν θα φύγουν για κάπου, είναι μουσικές που ακούγονται και στο σπίτι, ειδικά αυτές που είναι θορυβώδεις μια και οι περισσότεροι γείτονες θα λείπουν…

Πάμε λοιπόν !

Natural Wonder Beauty Concept - Natural Wonder Beauty Concept (Mexican Summer)

1._Natural-Wonder-Beauty-Concept.jpg
Με την Ana Roxanne και τον DJ Python να είναι ήδη γνωστοί για την εξαιρετική σόλο δουλειά τους, το Natural Wonder Beauty Concept βρίσκει το ντουέτο να ξεκινά μια κοινή μουσική γλώσσα που στοιχηματίζει νέες ηλεκτρονικές ζώνες. Λαμβάνοντας όλη την ποπ λογική και παραμορφώνοντάς την ευφάνταστα μέσα από breakbeats και downtempo και πειραματικές τεχνικές παραγωγής σε μια συγχώνευση προσεγγίσεων και φωνών. Οι λάτρεις της Electronica να το προσέξουν.

Theo Parrish You Forgot / Dirt Rhodes (Sound Signature)

2._Theo_Parrish.jpg

Ο Theo Parrish έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία, τις καρδιές και τις ψυχές μιας γενιάς χορευτών, πάρτι και λάτρεις της μουσικής. Η πιο πρόσφατη προσφορά του Parrish μέσω της Sound Signature, που ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90, προσφέρει περαιτέρω παραδείγματα της μουσικής εμπειρίας του παραγωγού. Δείχνει μια αντισυμβατική προσέγγιση της παραγωγής στον τομέα του Detroit house και, συχνά, πολλά άλλα. Και τα δύο κομμάτια είναι funky και ακούγονται στο σπίτι. Το A-side, "You Forgot", έχει μια ακατέργαστη ενέργεια breaks-y afrobeat, ενώ το flip, "Dirt Rhodes", ολοκληρώνεται με αυτά τα διακριτικά φωνητικά δείγματα αφής με ένα μελαγχολικό πλεονέκτημα σε έναν κυλιόμενο ρυθμό μπλουζ.

Pharoah Sanders - Black Unity (Verve)

3._Pharoah_Sanders.jpg
Tο 37λεπτο συνεχόμενο groove του Black Unity του 1971 διατηρεί την πολιτιστική επιβεβαίωση των Μαύρων και την ομαδική ορμή στον πυρήνα του για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Pharoah Sanders. Δουλεύοντας ακατάπαυστα γύρω από τη γραμμή του μπάσου με δύο μπασίστες και τρεις κρουστούς να ωθούν τον ρυθμό προς τα εμπρός, το Black Unity, είναι ένα κομμάτι που φαίνεται να φουσκώνει μέσα στο αυλάκι και να βγάζει φωτιά. Ένα έργο σε βινύλιο της πρόσφατα ανανεωμένης σειράς Verve By Request.

Adioa - Tuabab Bile (Secousse)

4._Adioa_-_toubab-bile.jpg
Με τον ακαταμάχητο συνδυασμό κοσμικών grooves reggae και έντονο πολιτικά συνειδητοποιημένο λυρισμό, το ντεμπούτο σινγκλ του Σενεγαλέζου μουσικού Adioa «Toubab Bile» παραμένει ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αφρικανικής ρέγκε που έγινε ποτέ. Αρχικά κυκλοφόρησε το 1987, αυτή η νέα επανέκδοση έρχεται μέσω της εταιρείας Secousse με έδρα τη Μασσαλία. Ένα ισχυρό κομμάτι της μετααποικιακής αντίστασης, το «Toubab Bile» είναι μια φλογερή καταδίκη της φρίκης και της συλλογικής αμνησίας γύρω από τη σφαγή του Τιαρογιέ - όταν, το 1944, γαλλικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον 1600 στρατιωτών Δυτικοαφρικανικής καταγωγής. Το "Fateliku" στην B-side, είναι μια ακόμη ουσιαστική κυκλοφορία από τη δισκογραφική του Etienne "Dj" Tron.

John Coltrane - Evenings At The Village Gate (Impulse!)

5._john-coltrane-Evenings_At_The_Village_Gate.jpg

Η Impulse Records ακολουθεί το συναρπαστικό A Love Supreme: Live in Seattle του 2021, με ένα άλλο «χαμένο» ζωντανό άλμπουμ του Coltrane με τον Eric Dolphy. Ηχογραφήθηκε το 1961, κατά τη διάρκεια της διαμονής του Coltrane στο ινστιτούτο Downtown Manhattan Jazz, το Village Gate. Η ηχογράφηση περιλαμβάνει εκπληκτικούς μουσικούς: Eric Dolphy (άλτο σαξ / μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο), McCoy Tyner (πιάνο) Elvin Jones (ντραμς) και Reggie Workman (μπάσο). ). Ανακαλύφθηκε από τα βάθη του Αρχείου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, αυτή η ηχογράφηση περιέχει τρεις εκδοχές των προτύπων Coltrane ("Greensleeves", "My Favorite Things" και "When The Lights Are Low") μαζί με εκδόσεις δύο πρωτότυπων συνθέσεων ("Africa" και Impressions”).

Snõõper - Super Snõõper (Third Man Records)

6._snooper-Super_Snõõper.jpg
Το Sn​õ​õ​per ξεκίνησε ως ένα έργο μεταξύ του Connor Cummins του Nashville και του Blair Tramel, οι οποίοι συνδύασαν το πάθος τους για το punk και τις εικαστικές τέχνες για να σχηματίσουν το περίεργο art-punk συγκρότημα που βλέπουμε σήμερα. Το ντεμπούτο τους, Super Sn​õ​õ​per, είναι ένα κολάζ ενάντια σε ηχητικά τσιμπήματα του YouTube, ενώ κατακλύζεται από 15 κομμάτια με χαοτικές κιθάρες. Μόνο το φινάλε "Running" ξεπερνά τα δύο λεπτά, και παρόλο που ο ρυθμός επιβραδύνεται (για μια φορά), ωστόσο βγάζει τον ενεργητικό και αισιόδοξο εαυτό τους. Τα Sn​õ​õ​per είναι αυτά που προκαλούν χάος και το Super Sn​õ​õ​per καταγράφει ακριβώς αυτό.

Leon Spencer - Where I’m Coming From (Craft Recordings)

7._leon-spencer-Where_Im_Coming_From.jpg

Ο Leon Spencer είναι μάστορας της groove jazz. Το άλμπουμ του Where I’m Coming From, που κυκλοφόρησε αρχικά το 1973 και επανεκδόθηκε από την Craft Recordings, περιλαμβάνει μια επιλογή συγκλονιστικών επιτυχιών από τον κατάλογο Prestige Recordings στην ακμή του. Συμπεριλαμβανομένης της οργανικής αναπαράστασης κομματιών των Marvin Gaye, Stevie Wonder και Curtis Mayfield μαζί με πρωτότυπες παραγωγές του ίδιου του Spencer, φιλοξενεί επίσης εμβληματικούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των συγκλονιστικών κρουστών του Idris Muhammed και των δεξιοτήτων σαξόφωνου του Dave Harvey. Οι έξι ηχογραφήσεις ζωντανεύουν το πνεύμα της τζαζ σκηνής της δεκαετίας του '70 με βαθιές οργανικές γραμμές!

Powerplant - Grass EP (Static Shock Records)

8._powerplant-grass.jpg

Οι Powerplant προσφέρουν ακόμα περισσότερες μανίες συνθ-πανκ με το τελευταίο τους EP Grass. Δεν υπήρχε τελειότερη στιγμή για την κυκλοφορία του Grass, με το σπίτι του αρχηγού της μπάντας Theo Zhykharyev στην Ουκρανία να δέχεται εισβολή από τη Ρωσία, αλλά εν μέσω απελπισίας, θλίψης και απώλειας, ο Gras μάχεται μέχρι την άλλη πλευρά.

Natural Wonder Beauty Concept - Natural Wonder Beauty Concept (Official Visualizer)



THEO PARRISH - DIRT RHODES



Pharoah Sanders - Black Unity



John Coltrane - Evenings At The Village Gate



SNOOPER - Super Sn​õ​õ​per (2023) (Full Album)



Leon Spencer - Where I’m Coming From



POWERPLANT - 'GRASS' EP



*Πληροφορίες από το www.vinylfactory.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!