Δικηγορική Κομπανία Θεσσαλονίκης - Σαν τον Άκη Πάνου… Οι μουσικοί μπροστά & οι τραγουδιστές πίσω!

Η Δικηγορική Κομπανία Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το 2004 από την έμπνευση-ιδέα του δικηγόρου Δημήτρη Πανούση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/04/2011

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στηρίχθηκε στην αγάπη του για τη λαϊκή μας μουσική και στην επιθυμία του να υπάρξει ένα βήμα έκφρασης των καλλιτεχνικών ανησυχιών των δικηγόρων. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν αμέσως πολλοί συνάδελφοί του, με συνέπεια να υπάρχει πάντοτε ένας ευχάριστος πονοκέφαλος επιλογής των ατόμων που θα παίξουν στην κάθε εκδήλωση.

Σήμερα το δυναμικό της Κομπανίας απαρτίζεται κυρίως από τους: Μανώλη Εμμανουηλίδη (πιάνο), Κώστα Πεχλιβάνο (κιθάρα-τραγούδι), Πάνο Μαυροδόντη (μπάσο), Αλίκη Πανούση (τραγούδι), Γιάννη Γεωργαντά (μπαγλαμάς-τραγούδι), Πάνο Μαγκριώτη (μπουζούκι), Χρύσα Μπουρμέτσικα (ακορντεόν), Αχιλλέα Καπλανίδη (βιολί) ενώ η «ψυχή» του συγκροτήματος είναι ο Δημήτρης Πανούσης που παίζει μπουζούκι και πολλά άλλα όργανα, όπου απαιτούνται, όπως φλάουτο. Ο ίδιος έχει επίσης την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων.

Με λίγα λόγια, έχουμε να κάνουμε με μια ωραία παρέα μερακλήδων, που κάνουν το μεράκι τους τέχνη και αφιλοκερδώς το χαρίζουν στον κόσμο… Συχνά με προσωπικά έξοδα και φυσικά με πολύ κόπο… Κάτι που μου έκανε εντύπωση, είναι πως οι μουσικοί κάθονται μπροστά και πίσω οι τραγουδιστές. Όπως ακριβώς έκανε και ο Άκης Πάνου δηλαδή…

Η Κομπανία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πολλά αφιερώματα σε προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης (στην πρώτη της εκδήλωση τον Ιούνιο του 2005), Απόστολος Καλδάρας, Μάνος Λοίζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Στέλιος Καζαντζίδης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δημιουργοί στους οποίους ήταν αφιερωμένες οι εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και συνέπραξαν παίζοντας... Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χρήστος Νικολόπουλος κάποιοι απ’ αυτούς. Σε αρκετές επίσης από τις συναυλίες συμμετείχε τιμητικά τραγουδώντας, ο εξαιρετικός τραγουδιστής Κώστας Σμοκοβίτης.

Εκτός από τις συναυλίες-αφιερώματα η Κομπανία συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως εμφανίσεις σε φυλακές, γηροκομεία, εκδηλώσεις για τα ΑΜΕΑ, για την «Ιθάκη» κλπ. Έχει εμφανισθεί επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANT 1, ALTER, ALPHA, TV 100 κ.α.

*Τα βιογραφικά στοιχεία προέρχονται από το πρόγραμμα της συναυλίας-αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς στις 14-3-2010.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!