Η Tarja που γνωρίσαμε απ’ τους Nightwish στην Ελλάδα

Το πρώτο όνομα για το line-up του Chania Rock Festival.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο λόγος για την Tarja, μία πραγματική ντίβα της rock μουσικής, με λαμπρή καριέρα, που τραγουδά με την ίδια άνεση heavy metal και όπερα.

Το Chania Rock Festival, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, που ξεκίνησε το 2002, θα διεξαχθεί για μία ακόμα φορά στον μαγικό χώρο του Προμαχώνα San Salvatore της πόλης των Χανίων, στην Κρήτη, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019.

Η Tarja θα εμφανιστεί την πρώτη μέρα. Η Φιλανδικής καταγωγής περφόρμερ έγινε γνωστή μέσα από το πηγαίο symphonic metal συγκρότημα των Nightwish, όπου ήταν ιδρυτικό μέλος και τραγούδησε στους πέντε πρώτους, δίσκους τους που σημείωσαν αρκετά εκατομμύρια πωλήσεων.

Στη συνέχεια αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από το σχήμα, για να ακολουθήσει σόλο καριέρα της, με το γκρουπ που φέρει το όνομά της, Tarja.

Σε αυτό είναι πλέον η βασική συνθέτης των τραγουδιών, ξεφεύγοντας από τα στεγανά του heavy metal, χωρίς βέβαια να το αποκηρύσσει. Απλά το συνοδεύει με αρκετά pop στοιχεία και περισσότερη opera.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι μία τραγουδίστρια με αξιοθαύμαστο εύρος φωνής (τρεις οκτάβες), η προσωπικότητά της είναι πλατιάς εμβέλειας. Είναι απ’ τις πιο επιδραστικές και πιο αναγνωρίσιμες τραγουδίστριες για ολόκληρο το ιδίωμα του συμφωνικού metal με γυναικεία φωνητικά.

Στη χώρα της, έχει κληθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να γιορτάσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φιλανδίας το 2003 και το 2007 έχει τραγουδήσει για την ίδια επέτειο, τον εθνικό ύμνο της χώρας. Λίγα χρόνια πριν, ήταν η κεντρική τραγουδίστρια στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με την παρουσία πάλι του Πρωθυπουργού της χώρας και ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση.

Έχει τραγουδήσει μέχρι και στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της διάσημης Γερμανίδας πυγμάχου, Regina Halmich, ενώ έχει υπάρξει star coach στη Φιλανδική version του τηλεπαιχνιδιού "The Voice" για τουλάχιστον δύο σεζόν.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!