Ο Λεμπέσης «πειράζει» ένα αγαπημένο του τραγούδι

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κατά τη προσφιλή του τακτική ο Γιάννης Λεμπέσης ανάμεσα στις κυκλοφορίες των καινούργιων του τραγουδιών «πειράζει» και κάποια από τα παλαιότερα και αγαπημένα του.

Σειρά αυτή τη φορά έχει το «Κι αν αλλάξαν οι καιροί μας» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 στη δισκογραφική του δουλειά με τον γενικό τίτλο «Με ψυχή και με μεράκι» που έγινε χρυσός δίσκος με επίσημες πωλήσεις από την τότε ΑΕΠΙ άνω των 25000 αντιτύπων (αυτό ήταν το όριο, τότε, του χρυσού δίσκου).

Τη μουσική και τους στίχους των 18 τραγουδιών του έργου έχει γράψει ο Γιάννης Λεμπέσης και τραγουδούν μαζί του ο σπουδαίος βιολίστας Στάθης Κουκουλάρης, η Μαρία Ζαγοραίου και η Εβελίνα Αγγέλου. Την ενορχήστρωση του δίσκου την έχει κάνει η θρυλική αείμνηστη Ευαγγελία Μαργαρώνη (επί 40 χρόνια πιανίστα του Βασίλη Τσιτσάνη) που παίζει και πιάνο σε όλα τα τραγούδια.

Συμμετέχουν ακόμη πρωτομάστορες μουσικοί του Παραδοσιακού μας τραγουδιού, ο Στάθης Κουκουλάρης στο βιολί, ο Νίκος Σαραγούδας στο ούτι και ο αείμνηστος Νίκος Καρατάσος στο σαντούρι.

Μαζί με αυτούς τους θρύλους οι νεαροί τότε αλλά ξεχωριστοί μουσικοί, Πορφύρης Κονάς στο ακορντεόν, Θανάσης Σοφράς στο κόντραμπάσο, Σπύρος Γλένης στα κρουστά, Αντώνης Κονιτόπουλος στο λαούτο, Μίλτος Χρυσανθίδης και Χρήστος Μανιφάβας στις κιθάρες. Και όπως πάντα ο Γιάννης Λεμπέσης στο μπουζούκι, το τζουρά και το μπαγλαμά.

Για λόγους δεοντολογίας, τους οποίους πάντα τηρεί ο Λεμπέσης, κάθε πειραγμένη του ηχογράφηση κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία που κυκλοφόρησε την αρχική.

Από το 2011 και μετά όλα τα καινούργια τραγούδια του Λεμπέση κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group.

Το «Κι αν αλλάξαν οι καιροί μας» ξεκινά με το μοναδικό πιάνο της θρυλικής Ευαγγελίας Μαργαρώνη που εικονίζεται με τον Γιάννη Λεμπέση στο «εξώφυλο» της πειραγμένης έκδοσης στο youtube
Καλή ακρόαση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!