Βασίλας & Τατασόπουλος: «Το μπουζούκι στην Αμερική» στο Χαμάμ

Μαζί τους στο τραγούδι η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, ο Γιώργος Νικόπουλος στην κιθάρα και ο Γιώργος Βεντουρής στο κοντραμπάσο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Γρηγόρης Βασίλας – Νίκος Τατασόπουλος: The white rose of Athens

Μια μουσική παράσταση που αναβιώνει την εποχή ’50-’60 όταν σπουδαίοι Έλληνες μουσικoί ταξίδεψαν στην Αμερική και μεσουράνησαν στα κέντρα της 8ης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης, και όχι μόνο.

Η μετανάστευση των μουσικών, από όλο τον κόσμο, «στην χώρα της ευκαιρίας», είτε είχε οικονομικό είτε καλλιτεχνικό υπόβαθρο, έδωσε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, και λόγω πρωτότυπων συναντήσεων με μουσικούς άλλης κουλτούρας και λόγω του απόλυτου αυθορμητισμού και της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τις ηχογραφήσεις εκείνης της περιόδου.

Αυτόν τον ξεχωριστό ήχο και το κλίμα των κέντρων της εποχής, όπου στις μαρκίζες και στα διαφημιστικά προγράμματα δινόταν ιδιαίτερη έμφαση στον σολίστα οργανοπαίχτη, αποτυπώνουν δύο σπουδαίοι σολίστες του μπουζουκιού, ο Γρηγόρης Βασίλας και ο Νίκος Τατασόπουλος. Και οι δύο με μεγάλη διαδρομή.

Από το Σάββατο 18/11 και κάθε Σάββατο στη Μουσική Σκηνή Χαμάμ .

Πάμε λοιπόν να «συναντήσουμε» τους Γιάννη Τατασόπουλο, Γιάννη Σταματίου (Σπόρο), Μανώλη Χιώτη, Ανέστο Αθανασίου, Γιάννη Παπαϊωάννου, Αργύρη Βαμβακάρη, Σταύρο Τζουανάκο, Δημήτρη Στεργίου (Μπέμπη), Ιορδάνη Τσομίδη, Ρένα Ντάλια, Μαρίκα Νίνου, Σεβάς Χανούμ, Στέλιο Καζαντζίδη και άλλους θρύλους της εποχής.
WHITE-ROSE-NOVEMBER_23_LOW-RES.jpg
Με τους :

Γρηγόρη Βασίλα, σολίστα του μπουζουκιού

Νίκο Τατασόπουλο, σολίστα του μπουζουκιού, γιο του Γιάννη Τατασόπουλου, που γεννήθηκε, ανδρώθηκε στην Αμερική και αφουγκράστηκε όλο το κλίμα των κέντρων της εποχής.

Σταυρούλα Μανωλοπούλου στο τραγούδι

Γιώργο Νικόπουλο στην κιθάρα και στο τραγούδι

Γιώργο Βεντουρή στο κοντραμπάσο

Σε μια ιδέα και επιμέλεια προγράμματος του Γρηγόρη Βασίλα. Πάμε λοιπόν…στα μπουζούκια!

Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα
100 Μέτρα από το σταθμό ηλεκτρικού Άνω Πετραλώνων.
Τηλέφωνο: 210 34 21 212

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!