Πέθανε ο Μπερτ Μπάκαρα

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνέθεσε εκατοντάδες τραγούδια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/02/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Μπερτ Μπάκαρα, ο ποπ συνθέτης, μαέστρος και παραγωγός πέθανε την Τετάρτη, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 94 ετών.

Η εκπρόσωπός του Τίνα Μπρέισαμ επιβεβαίωσε τον θάνατό του, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία θανάτου.

Το 2015, το περιοδικό Rolling Stone είχε κατατάξει τον Μπάκαρα και τον Χαλ Ντέιβιντ (στιχουργό με τον οποίο συνεργαζόταν), στο Νο32 της λίστας με τους 100 καλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών
.
Ο Μπάκαρα συνέθεσε τη μουσική για το φιλμ του 1967 «Τζέιμς Μποντ 007: Καζίνο Ρουαγιάλ», που περιελάμβανε την επιτυχία “The Look of Love”, που ερμήνευσε η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ.



Πολλά τραγούδια του έχουν βρεθεί στην κορυφή του Billboard Hot 100 όπως τα “This Guy’s in Love with You” (1968), “Raindrops Keep Fallin’ on My Head” (1969), “(They Long to Be) Close to You” (1970), “The Arthur’s Theme (Best That You Can Do)” (1981) και “That’s What Friends Are For” (1986).

Μπάκαρα και Ντέιβιντ συνεργάστηκαν επίσης με τον παραγωγό του Μπρόντγουεϊ, Ντέιβιντ Μέρικ, στο μιούζικαλ “Promises, Promises” του 1968 και το 1969 σηματοδότησε, ίσως, την πιο επιτυχημένη συνεργασία τους, με το βραβευμένο με Όσκαρ “Raindrops Keep Falling on My Head”, που γράφτηκε για την ταινία «Οι δύο ληστές».

Η αυτοβιογραφία του, Anyone Who Had a Heart, εκδόθηκε το 2013.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!