Το μεγαλύτερο βιολί στον κόσμο που χρειάζεται τρεις μουσικούς

Το γιγάντιο έγχορδο όργανο κατασκευάστηκε από έβενο το 2010
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/09/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μουσικοί σε όλο τον κόσμο έχουν καταρρίψει όλα τα είδη των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της «χαμηλότερης φωνητικής νότας που τραγούδησε άνθρωπος» και της «μεγαλύτερης μελωδίας που παίζεται από τρένο μοντέλο».

Αλλά ένα κατόρθωμα που βρίσκεται πιο ψηλά πάνω από τα υπόλοιπα – στην κυριολεξία πιο ψηλά – είναι το μεγαλύτερο βιολί του κόσμου.

Με ύψος 4,27 μέτρα και πλάτος 1,4 μέτρα, αυτό το γιγάντιο έγχορδο όργανο κατασκευάστηκε από έβενο το 2010 από 15 διαφορετικούς λαουτιέρηδες στο Markneukirchen, μια αξιοσημείωτη περιοχή κατασκευής οργάνων στη Γερμανία. Χρειάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες για να φτιαχτεί, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 83 ημέρες!
Το βιολί, που ζυγίζει πάνω από 130 κιλά, παίζεται. Αλλά σε αντίθεση με το όργανο κανονικού μεγέθους, χρειάζονται τρία άτομα για να το παίξουν λόγω των διαστάσεων του: δύο στα άκρα του δοξαριού των 5,22 μέτρων και ένα για να πατήσει τις χορδές (μέσω μιας σκάλας).

Ενώ υπάρχουν μεγαλύτερα αγάλματα βιολιού και μοντέλα, όπως το 40 μέτρων ψηλό «βιολί» που καλωσορίζει τους τουρίστες στο λιμάνι του Σίδνεϋ στη Νέα Σκωτία του Καναδά, το Markneukirchen κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες (GWR) για το μέγεθός του έχοντας δυνατότητα αναπαραγωγής.

Το βιολί ήταν το πνευματικό τέκνο του δασκάλου λαουτιέρη, Ekkard Seidl. Η ιστορικά μουσική πόλη Markneukirchen γιόρτασε την 650η επέτειό της το 2010, και για να σηματοδοτήσει αυτό το γεγονός, ο Seidl αποφάσισε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο βιολί του κόσμου με μερικούς από τους συναδέλφους του.
Στην ομάδα των κατασκευαστών απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες το 2011.

Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, κανένας κατασκευαστής οργάνων δεν κατάφερε να σπάσει το εντυπωσιακό ρεκόρ που σημείωσε η ομάδα του Markneukirchen με το γιγάντιο βιολί τους. Το γιγάντιο βιολί βρίσκεται στο «Μουσείο Μουσικών Οργάνων» στο Markneukirchen, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 3.100 όργανα από όλο τον κόσμο.

Δείτε το σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=f7x4o_HTs8c

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!