Ένας «άγνωστος» γαστρονομικός προορισμός στην καρδιά της Αθήνας

Γευματίσαμε στο «Καποδιστριακόν» και… ετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η αλήθεια μπροστά… «Να λέγεται», καθώς λένε.

Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός στην κρίση και τις περιγραφές μου, μιας και στο «Καποδιστριακόν» εργάζεται αγαπημένο μου πρόσωπο.

Έτσι γνώρισα την ύπαρξή του… Όλα αυτά τα χρόνια περνώντας μπροστά από το όμορφο και επιβλητικό συνάμα κτήριο της οδού Ακαδημίας 48 αγνοούσα τη… χρήση του.

Θαρρείς και το νεοκλασικό «Κωστής Παλαμάς», το οποίο ανήκει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήθελε να αποκρύψει τις «γαστρονομικές» χάρες του.
1702461607118.jpg
Η εξωτερική ταμπέλα με την ονομασία του που έχει τοποθετηθεί σχετικά πρόσφατα «φανερώνει» πλέον κάπως τα μυστικά του.

Στην ουσία πρόκειται για έναν πολυχώρο, στον οποίο εντάσσονται εστιατόριο a la carte, cafe, συνεδριακός χώρος και αίθουσες δεξιώσεων.

Στο «Καποδιστριακόν» συνδυάζεις την ιστορία των επιστημών και των τεχνών με τη γευστική απόλαυση. Μπορείς να χαρείς εκλεκτές ποιότητες και ποικιλίες καφέ, τσαγιού, φυσικούς χυμούς και φυσικά να γευματίσεις ελαφριά ή κανονικά αλλά και να δειπνήσεις.
ogdooka.jpg
Η μεγαλοπρεπής επίπλωσή του εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Βλέπεις το γραφείο του Παλαμά και μικροαντικείμενά του, τους πίνακες σπουδαίων προσωπικοτήτων καθώς και ιδιαίτερο αρχειακό υλικό του Πανεπιστημίου Αθηνών και όχι μόνο.

Η κουζίνα του είναι ελληνική με διεθνή όμως φινέτσα και σύγχρονες δημιουργικές πινελιές δίχως σύνορα. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα με μεράκι και φροντίδα.
1700562688191.jpg
Ενδεικτικά: λαχανοντολμάδες με φρέσκο ψάρι και σάλτσα μπισκ, Hunkar Beyendi με μοσχαρίσια μάγουλα, κοντοσούβλι από μαύρο χοίρο και κρέμα λεμονιού (εκπληκτικό), μυλοκόπι με Κερκυραϊκό μπουρδέτο, καραμελωμένος μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος (θα τον ήθελα περισσότερο «μελωμένο») και άλλα καλούδια.

Εξαιρετικές σαλάτες και γλυκά ενώ πέρα από το επώνυμο και καλόπιοτο house wine υπάρχει λίστα με επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

Σε όλα τα παραπάνω οι τιμές είναι… ανθρώπινες και η εξυπηρέτηση υποδειγματική.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του «Καποδιστριακόν» στο facebook και γενικότερα στα social media για να ενημερωθείτε για την γκάμα του menu και άλλες λεπτομέρειες.
1700562688314.jpg
Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη οι άνθρωποι του εστιατορίου έχουν ετοιμάσει μια ξεχωριστή πρόταση…

Ο head chef Χρήστος Καποδίστριας σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ανδριώτη Executive sous chef του Angsana Corfu Resort & Spa, δημιουργούν ένα 8 courses degustation menu.

Αντιγράφω από το ενημερωτικό δελτίο:

Amusebouche (Χορτόπιτα / μέλι / μαύρο σουσάμι /Eλληνικόςκαφές)

Το ψωμί μας (Προζυμένιο ψωμί / αρωματικά βούτυρα)

Μαντί γιουβαρλάκι (Αυγολέμονο / γιαούρτι / άνιθος)

Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (Σιτάρι /καλαμπόκι / μυρωδικά)

Γουρουνοπούλα (Πράσο / σέλινο / άχυρα πατάτας)

Αρνί σε κρούστα (Καραμελωμένα αρωματικά καρότα / φακές)

Ο μπαμπάς (Κρέμα βανίλιας / ελληνική φράουλα /κουμκουάτ)

Mignardise / Καφές/ Σπιτικό λικέρ

Τιμή ανά άτομο: 45.00 € ( σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση του house wine του εστιατορίου)

Service hours: 14.00-16.00 -16.00-18.00 - 20.00-22.00

*Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου βράδυ & Κυριακής, ενώ διατίθεται και τις Κυριακές για συνέδρια, ή εκδηλώσεις, κατόπιν συμφωνίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!