Αφρικανική σκόνη: Σκηνές αποκάλυψης σε όλη τη χώρα

Το «φαινόμενο» του πορτοκαλί ουρανού σε όλη την Ελλάδα. [ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ενα απόκοσμο σκηνικό στήθηκε πάνω από την Αττική και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας λόγω της αφρικανικής σκόνης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χθεσινή μέρα συνιστά την κορύφωση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί από την ατμόσφαιρα. Η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

H σκόνη ορατή από δορυφόρο της NASA

Στο μεταξύ, το «κύμα» αφρικανικής σκόνης αποτύπωσε και ο αμερικανικός δορυφόρος Aqua της NASA, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ελλάδα το πρωί της Τρίτης.

Ειδικότερα, τα δορυφορικά δεδομένα απεικονίζουν σε υψηλή ανάλυση το έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης «Minerva Red», που έλαβε χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.

Οπως επισημαίνει το meteo.gr, το αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Σύρτης, κινούμενο προς την Ελλάδα, μετέφερε πολύ μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης δυσχεραίνοντας κατά πολύ την ποιότητα του αέρα, συνθέτοντας ένα απόκοσμο σκηνικό με κόκκινο ουρανό.

4245617.jpg

4245610.jpg
4245611.jpg

4245581.jpg


4245575.jpg

009-13.jpg

4245631.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!