Το ρεμπέτικο τραγούδι στο Μπέρκλεϊ

Με καλεσμένους τον Μανώλη Πάππο, τον Ντάσο Κούρτι και τον Φώτη Βεργόπουλο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής με μεγάλη χαρά παρουσιάζει μια Συναυλία «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» στο πλαίσιο της Σειράς Υπογραφής του Berklee College of Music Signature.
Το 10μελές σύνολο μας θα περιλαμβάνει τους συνήθεις υπόπτους Panayota Haloulakou , Stelios Karamhnas, Michael K. Harrist , Fabio Pirozzolo , Konstantinos J Revelas , Billy Nik , Bengisu Gokce , καθώς και τρεις διακεκριμένους καλεσμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα - Φώτης Βεργόπουλος στο Μπουζούκι και στα Φωνητικά, Manolis Pappos στο Μπουζούκι και Dasho Kurti στο Ακορντεόν.

Πότε: 16 Απριλίου @ 8.00μμ
Πού: Berklee Performance Center (136 Mass. Λεωφ. Βοστώνη)
Εισιτήρια: $12

Σε αυτή τη συναυλία, το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής θα παρακολουθήσει τη μακρά ιστορία του Ρεμπέτικου, ενός είδους παγκόσμιας μουσικής που εμφανίστηκε το 1900 και διήρκεσε όλο τον 20ό αιώνα. Το ρεμπέτικο είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει αρχικά διαφορετικά είδη αστικής ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Αν και σήμερα αντιμετωπίζεται ως ενιαίο είδος, το ρεμπέτικο είναι, από μουσικής άποψης, μια σύνθεση στοιχείων της ευρωπαϊκής μουσικής, της μουσικής των διαφόρων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας και των ελληνικών νησιών, της ελληνορθόδοξης εκκλησιαστικής ψαλμωδίας, που συχνά αναφέρεται ως βυζαντινή μουσική, και των modal παραδόσεων της οθωμανικής έντεχνης μουσικής και της καφενειακής μουσικής.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει δημοφιλή τραγούδια των κυριότερων εκπροσώπων του Ρεμπέτικου: Γιάννης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Γενίτσαρης, Ρόζα Εσκενάζη, Στράτος Παγιουμτζής, Σπύρος Περιστέρης, Ρίτα Αμπατζή, Μαρίκα Νίνου, Μάρκος Βαμβακάρης, Μανώλης Χιώτης, Βασίλης Τσιτσάνης και άλλοι.

Η ενορχήστρωση θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών οργάνων. Η παράσταση θα περιλαμβάνει επίσης διαδραστικά πολυμέσα, όπου ο ζωντανός ήχος θα αναμειγνύεται με ηχογραφημένη ομιλία, αποσπάσματα ταινιών και άλλες πηγές που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο των συνθετών που αναφέρονται εδώ και την ιστορία του είδους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!